0477 / 71 10 75 info@webkampioen.be

Je denkt dat je website ook zonder blog kan? Dat je niets te vertellen hebt? Of dat een blog niets bijdraagt aan de boodschap die je al klaar en duidelijk langs de ‘gewone’ pagina’s van je website kwijt kan? Verkeerd gedacht! Een blog is een magneet voor bezoekers. Het is een tool die je helpt om meer bezoekers naar je website te krijgen én die daar ook te houden. Waarom?

Mensen zijn op zoek naar informatie

In de eerste plaats omdat mensen online op zoek gaan naar informatie. Door zélf voor die informatie te zorgen, haal je bezoekers naar jouw website. Waardevolle bezoekers, want je weet dat ze op zoek zijn naar iets wat jij kan bieden. Door via een blog relevante info te verstrekken over zaken die binnen jouw vakgebied vallen, landen potentiële klanten via de zoektermen op je website.

Het creëert een vertrouwensband

Door een relevante blog op je website profileer je je als een autoriteit binnen je eigen discipline. Je bouwt een reputatie op, bij je collega’s, maar ook bij je klanten. Die relatie is goed voor de vertrouwensband die je met je klanten wil opbouwen. Want een vertrouwensband, zorgt voor terugkerende klanten én voor mond-aan-mond reclame. Nog steeds de krachtigste vorm van reclame, zelfs in een digitaal tijdperk.

Het brengt je website naar de sociale media

Een informatief artikel wordt gedeeld. Wie een interessant artikel tegenkomt, is snel geneigd om dat via de sociale media te delen met zijn netwerk. Zo krijg je nóg meer zichtbaarheid en opnieuw een mogelijke instroom van bezoekers.

Kortom, je website van een blog voorzien is wel degelijk relevant. Zoekmachines zijn er dol op, dus je scoort ermee in de ranking én je combineert klantenwerving met klantenbinding. Een blog helpt mensen om een beeld te krijgen van wie je bent en waar je voor staat. Je bouwt aan je merk én aan je geloofwaardigheid. Het is met andere woorden een perfecte manier om de rentabiliteit van je website te boosten.
 


 

Heb je vragen over het bouwen van een websites met een blog die écht werkt?

Neem dan contact op met Webkampioen, online marketingspecialisten met ervaring in webdesign.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest

Share This