0477 / 71 10 75 info@webkampioen.be

De zoekfuncties bij Facebook worden uitgebreid. Op dit moment is Facebook een manier aan het testen om het voor gebruikers mogelijk te maken in het profiel van andere gebruikers te zoeken. De zoekresultaten zullen alleen weergeven wat de gebruiker wil laten zien: in elk geval alle openbare posts en alleen beperkte posts als je bevriend bent met deze gebruiker.

Search this Profile

De nieuwe zoekfunctie heet “Search this Profile” en voorlopig gaat het om een beperkte test bij een kleine groep mensen in de Verenigde Staten. Zij hebben deze zoekfunctie in hun profiel staan en kunnen de functie uittesten. De groep is niet van tevoren geselecteerd of geïnformeerd. Het is een kleine pilot test voor Facebook gebruikers voor zowel de web versie als de Facebook app op de iPhone. Omdat het om een test gaat, is nog niet bevestigd dat er plannen zijn om deze zoekfunctie officieel en breed uit te rollen in de Verenigde Staten of in Europa.

De nieuwe optie “Search this Profile” geeft gebruikers de mogelijkheid om de profielen van andere gebruikers te doorzoeken op specifieke trefwoorden. Het kan bijvoorbeeld gaan om een bericht dat enkele jaren geleden is geplaatst, en niet via terug scrollen op de tijdlijn te achterhalen is. De zoekfunctie geeft geen informatie weer die niet al te zien is op de tijdlijn van de gebruiker binnen wiens profiel gezocht wordt. Het gaat dus alleen om een extra service.

Facebook heeft de afgelopen tijd regelmatig negatief in het nieuws gestaan door nieuwe regels en voorwaarden die de privacy van gebruikers zouden schenden. Facebook geeft aan dat zij de privacy van hun gebruikers goed willen beschermen, ook bij zoekopdrachten. De gebruikers krijgen bovendien de mogelijkheid om te accorderen wat zij delen met de zoekmachine. Het is volgens hen belangrijk dat hun gebruikers informatie kunnen delen met wie ze willen, en daarbij ook anderen de kans geven die informatie te vinden. Vandaar deze test met een nieuwe zoekfunctie.

Of en wanneer deze optie ook voor Belgische gebruikers wordt ingeschakeld, is nog niet bekend.

 

Pin It on Pinterest

Share This