0477 / 71 10 75 info@webkampioen.be

Firefox en Yahoo hebben een strategische 5-jaar durende samenwerking bekend gemaakt, die van Yahoo de standaard ingebouwde zoekmachine maakt in de populaire Firefox browser.

Yahoo gaat dus Google vervangen als ingebouwde zoekmachine in Firefox. Het blijft wel een gok voor Firefox om de betrouwbare Google te vervangen, zeker als je de gebruikersgegevens bekijkt.

google-yahoo

Waarom werd Google niet gekozen als zoekfunctie?

De laatste deal tussen Firefox en Google stamt af uit 2011. De relatie tussen Firefox en Google werd natuurlijk op de rand gedreven toen Google de eigen browser Chrome uitbracht, een directe concurrent voor de Firefox browser.

De populariteit van Firefox & Chrome

2009-2014

Firefox wordt op tegenwoordig gebruikt door ongeveer 20 a 25% van alle internetgebruikers. De browser werd uitgebracht in 2004, waarna hij vrijwel onmiddellijk alle verwachtingen overtrof.

Chrome echter, staat op dit moment op ongeveer 60% van alle computers.

Zoals je kan afleiden is het echter vooral de browser van Microsoft: Internet Explorer die de grootste klappen heeft gekregen door de jaren door. In 2003 werd er hier nog een absoluut hoogtepunt gemeten met 88% van de internet gebruikers die Internet Explorer gebruikten!

Yahoo’s nieuwe look

Yahoo heeft ook een verandering in looks aangekondigd voor zijn zoekmachine.

yahoo new look
De nieuwe look van Yahoo Search

Wat meteen opvalt is de minimalistische look die ook Google uitstraalt. Hoopt Yahoo hiermee Google gebruikers te kunnen overtuigen?

Nog niet meteen te verwachten in Europa

Deze aanpassing is nog niet meteen in Europa te verwachten, en het is ook niet absoluut zeker dat Yahoo hier Google van de troon zal stoten. Dit is vooral door de enorme populariteit van Google als zoekmachine, en de vertrouwdheid ermee onder de gebruikers.

Zeker is het wel in Amerika dat Google hiermee maandelijks miljoenen queries kwijtspeelt aan Yahoo.

Pin It on Pinterest

Share This